SignPlantation | Stadsdeelkantoor/Bibliotheek Scheveningen – Plaatsing wandpanelen
22674
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22674,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Stadsdeelkantoor/Bibliotheek Scheveningen – Plaatsing wandpanelen

Dinsdagmiddag is bij het Stadsdeelkantoor en de Bibliotheek aan de Scheveningseweg een muurschilderij onthuld van Willy Sluiter. Na de speeches van stadsdeeldirecteur Mendy van Veen en stadshoofd van de Bibliotheek Elise Penning mochten de vrouw en zoon van wijlen René van Ginneke het doek onthullen.

Bibliotheek Scheveningen heeft in 2017 een fraaie herinrichting gehad. Helaas was hierdoor geen plaats meer voor het wandvullende kunstwerk in de entree van de Bibliotheek en het Stadsdeelkantoor Scheveningen. De Bibliotheek heeft in overleg met het Stadsdeelkantoor een nieuwe bestemming gevonden voor het typisch Scheveningse tafereel, geschilderd door Willy Sluiter. Het paneel is weersbestendig gemaakt en heeft een mooie plek gekregen op de buitengevel bij de ingang.

Wijlen René van Ginneke was initiatiefnemer van de oorspronkelijke plaatsing van dit kunstwerk en heeft met zijn innemende persoonlijkheid en tomeloze inzet jarenlang bijzonder veel voor de Bibliotheek en voor Scheveningen betekend. De nieuwe plek van het schilderij is nu in dankbare herinnering aan René.

Date

10 april 2018

Category

Wanddecoratie