SignPlantation | Stadsdeelkantoor Scheveningen – Bankjes Keizerstraat
22992
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22992,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Stadsdeelkantoor Scheveningen – Bankjes Keizerstraat

In opdracht van het stadsdeelkantoor Scheveningen plaatsten we het Panorama Mesdag op de rugleuning van de bankjes in de Keizerstraat. Na jaren in wind en weer te hebben gestaan, waren deze hoog nodig aan een opknap beurt toe.

Met zijn Panorama Mesdag aan de Zeestraat legde Hendrik Willem Mesdag (Groningen 1831 – Den Haag 1915) vanaf het Seinpostduin het dorp Scheveningen vast, zoals dat er in 1880 uitzag. Als dé zeeschilder van de Haagse School was hij verknocht aan de zee. Vrijwel dagelijks ging hij vanuit zijn huis aan de Laan van Meerdervoort naar Scheveningen. Hij deed dat vaak met de paardentram, die door de Keizerstraat reed en hier een halte had. Aan het strand bestudeerde hij de zee, bomschuit en vissers tot in de details. Deze bank staat dus op een historische plek, waar Mesdag menige voetstap heeft gezet. Zijn Panorama werd op de rugleuning van deze bank aangebracht in 2019, precies 150 jaar nadat Mesdag zich vestigde in Den Haag. Het Panorama Mesdag is sinds 1881 gevestigd aan de Zeestraat en is het oudste panorama ter wereld op de oorspronkelijke plek.

Date

5 juni 2019

Category

Belettering, Decor, Meubelbekleding